Σταδιακή κατάργηση ενεργειακά μη αποδοτικών προϊόντων
Η οδηγία 2005/32/EG [1] της Ε.Ε. οριοθετεί την χρήση ενεργειοβόρων προϊόντων. Η οδηγία περιλαμβάνει προδιαγραφές για την χρήση / λειτουργία πολλών ομάδων προϊόντων, δύο εκ των οποίων αφορούν τον φωτισμό: Μη αποδοτικά ενεργειακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον φωτισμό στις οικίες και τον τριτογενή τομέα (οδικό, βιομηχανικό, εργασιακό χώρο) θα αποσυρθούν σταδιακά από την αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι προϊόντα που δεν πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις δεν μπορούν να κυκλοφορούν στις αγορές των χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε. και έτσι, το σήμα CE δεν θα αναγράφεται πλέον σε αυτά.

Η ελληνική νομοθεσία υποχρεωμένη να είναι πλήρως εναρμονισμένη στις ευρωπαϊκές οδηγίες, ήδη έχει ενσωματώσει με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ Δ6/Β/14826 [2] μέρος της οδηγίας, με την οποία είναι υποχρεωτική η αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων παλιάς τεχνολογίας με σύγχρονα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η ΦΑΣΜΑ έχει προετοιμαστεί εγκαίρως για αυτήν την μετάβαση και προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις για την αντικατάσταση των σημερινών ενεργειοβόρων λαμπτήρων, σε φιλικές τιμές.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

[1]. Οδηγία 2005/32/EG: Eco-Design Requirements for Energy Using Products
[2]. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ Δ6/Β/14826 (ΦΕΚ 1122Β 17-06-2008): Μέτρα για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σταδιακή κατάργηση ενεργειακά μη αποδοτικά προϊόντων

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή τυχόν απορία σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Διευθύνση:
Δερβενακίων 12, Κορυδαλλός, Αθήνα

Τηλ.:
210 4977592
6981 694 035

e-mail:
nliapis@fasma.com.gr
fasma.com.gr@gmail.comfasma.com.gr, 2012 , Όροι χρήσης και πολιτική